Gemeenteraad besluit: IKC Cunera komt in de Vondelstraat

Cunera bakkum
De Cunera aan de Vondelstraat. Foto: Henk Hommes voor nieuwsuitcastricum.nl

Het nieuw te bouwen Integraal Kindcentrum (IKC) voor de Cunera komt in de Vondelstraat in Bakkum. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad besloten. Op die plek in de Vondelstraat staat nu de huidige Cunera-basisschool.

GroenLinks, Lokaal Vitaal, De VrijeLijst, PvdA en CDA stemden voor de motie, net als Forza-raadslid José van den Berg. Forza-fractievoorzitter Ralph Castricum stemde tegen de motie, net als D66 en VVD.

Nu de motie (pdf) is aangenomen, kan het college door met de planvorming. De gemeenteraad heeft via de motie ook zestigduizend euro beschikbaar gesteld om verder onderzoek te laten doen naar het nieuwe IKC en participatie met omwonenden en de school. Het college trekt in eerste instantie zes maanden uit voor die participatie.

Cunera in de Vondelstraat

De gemeenteraad stemt via de motie in met een nieuw te bouwen IKC met ruimte voor driehonderd basisschoolleerlingen, een gymzaal en ruimte voor kinderopvang conform de opgave van onderwijsorganisatie Tabijn. De gymzaal wordt één bouwlaag, de rest van het pand twee lagen. De huidige school is ‘‘een bouwlaag. Een nieuw schoolplein en fietsenstallingen komen ook op de kavel, autoparkeren gebeurt straks (net als op dit moment) in de openbare ruimte.

Actiecomité

Het actiecomité Cunera, waar een deel van de omwonenden in verenigd is, heeft recent al aangegeven zich waarschijnlijk niet neer te leggen bij een locatiekeuze voor de Vondelstraat. Het actiecomité vreest dat een IKC op die locatie te massaal wordt en meer geluids- en verkeersoverlast gaat geven dan de huidige school. Als het actiecomité juridische stappen gaat zetten, bijvoorbeeld tegen de hoogte van het nieuwe pand, kan het IKC-plan vertraging oplopen.

Lees ook: rapport maakt duidelijk dat IKC Cunera niet past in Vondelstraat of Professor Winklerlaan

De politici die tegen de locatiekeuze Vondelstraat stemden, zagen het IKC liever verrijzen aan de Professor Winklerlaan in Bakkum of via twee nieuwe gebouwen op een zogeheten duolocatie.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts