Castricumse wethouder Falgun Binnendijk voorgedragen als burgemeester van Heemstede

falgun binnendijk
Falgun Binnendijk aan het woord bij het afscheid van burgemeester Toon Mans. Foto: gemeente Castricum

Falgun Binnendijk, al jaren wethouder in Castricum, is voorgedragen als burgemeester van Heemstede. Als die benoeming doorgaat – en de kans is zeer groot – dan stopt Binnendijk uiterlijk in april in Castricum.

Heemstede is op zoek naar een nieuwe burgemeester en blijkbaar heeft Binnendijk gesolliciteerd. Met succes, want gisteravond meldde de gemeente Heemstede dat hij de voorkeur heeft boven 35 andere kandidaten. ‘Wij zijn van mening dat de heer Binnendijk de verbinder, netwerker en het nieuwe boegbeeld is van Heemstede’, verklaarde de voorzitter van de vertrouwenscommissie John Wulfers de keuze voor Binnendijk. Onder meer het Noordhollands Dagblad schrijft over de voordracht.

Falgun Binnendijk als burgemeester

Als Binnendijk door een fiscaal onderzoek en screening van de AIVD komt, start hij op 16 april als burgemeester van Heemstede. De aanstelling is voor zes jaar.

Binnendijk, getrouwd, vader van vier en lid van het CDA, woont in Heerhugowaard en is – verdeeld over twee termijnen – al bijna zes jaar wethouder in Castricum. Zijn portefeuille omvat sociale zaken, waaronder eenzaamheidsbestrijding, schuldhulpverlening, integratie en jeugdzorg. De lokale politiek is over het algemeen erg tevreden over het functioneren van Binnendijk, die bekendstaat als een rustige en inhoudelijk goed ingevoerde wethouder.

Binnendijk schrijft in een bericht aan de gemeenteraad dat de voordracht voor hem ‘een grote eer’ is en ‘een droom die voor mij in vervulling komt.’ Tegelijkertijd geeft het hem een dubbel gevoel ‘omdat ik vanaf dag één ontzettend prettig met u samenwerk.’ De wethouder zegt tot zijn vertrek met ‘grote inzet’ zorg te dragen voor zijn dossiers en te zorgen voor een warme overdracht van dossiers.

Castricum heeft in totaal vier wethouders, plus een burgemeester en gemeentesecretaris. Als Binnendijk burgemeester van Heemstede wordt, komt de gemeente Castricum voor de vraag te staan of zij met drie wethouders door wil of een vervanger van Binnendijk gaat zoeken. Deze vraag is door nieuwsuitcastricum.nl aan de gemeente voorgelegd. Een woordvoerder verwijst naar de lokale CDA-fractie, aangezien Binnendijk lid is van het CDA. Een woordvoerder van het CDA Castricum zegt tegen deze website dat het onderwerp nog niet besproken is.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts