15-jarige Castricummer verdacht van schieten bij overval in Amsterdam

Afbeelding ter illustratie, via Unsplash

Een 15-jarige Castricummer is gisteravond opgepakt op verdenken van het overvallen van een nachtwinkel in Amsterdam. Bij de overval en op de vlucht heeft de verdachte schoten gelost. Er is niemand gewond geraakt.

De jongen stapte de nachtwinkel in de wijk Geuzenveld rond 23:00 uur binnen met iets dat leek op een vuurwapen, schrijft NH Nieuws op basis van een politiepersbericht. Na het eisen en ontvangen van geld, lost de overvaller opeens een schot. Als de telefonisch gewaarschuwde eigenaar van de winkel kort arriveert, slaat de overvaller met zijn buit op de vlucht. De winkeleigenaar zet de achtervolging in. De overvaller lost tijdens de achtervolging nog een schot, maar weet de winkelier en omstanders niet af te schrikken.

Castricummer verdacht van schieten

Meerdere mensen overmeesteren de jonge overvaller en dragen hem over aan de politie. Ook het vuurwapen en het buitgemaakte geld zijn terecht. ‘De eigenaar van de avondwinkel en de omstanders hebben zeer adequaat en heldhaftig opgetreden’, schrijft de politie. ‘De politie is hen natuurlijk dankbaar, maar verwacht absoluut niet dat eenieder op deze wijze acteert.’

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts