Sociale huur op Duin en Bosch dichterbij: aannemer maakt grond bouwrijp

sociale huur duin en bosch

De bouw van 48 appartementen in de sociale huur op landgoed Duin en Bosch in Castricum komt steeds dichterbij. De aannemer is deze week namelijk begonnen met het bouwrijp maken van het grond.

Op de betreffende locatie stond jaren terug bebouwing, die gesloopt is met de belofte dat er nieuwbouw voor terug komt. Dat heeft een tijd geduurd, maar inmiddels is het aftellen naar het moment dat de schop echt in de grond gaat.

Sociale huur op Duin en Bosch: oplevering gepland voor begin 2023

Kennemer Wonen gaat de appartementen nabij de Parklaan 60 verhuren. De start van de bouw was aangekondigd voor het eerste kwartaal, wat dus lukt. De oplevering staat gepland voor begin 2023.

Het nieuwbouwplan omvat twee complexen van vier lagen, die ruimte bieden aan respectievelijk 22 en 26 appartementen. De appartementen krijgen drie kamers en een balkon of terras. Op de parkeerplaats komen meerdere laadpalen voor elektrische auto’s.

Lees al het nieuws dat met Duin en Bosch te maken heeft

Tweede nieuwbouwproject om de hoek

Op een paar minuten lopen van deze locatie verrijzen straks ook zeventien koopwoningen, die onlangs verkocht zijn voor 688.000 tot 1.275.000 euro. Het project staat bekend als Nieuw Koningsduin. Ook deze grond bood voorheen ruimte aan bebouwing. En ook die bebouwing is een tijd terug gesloopt met oog op nieuwbouw. De braakliggende grond is intussen veranderd in een half natuurgebied, maar dat was het oorspronkelijk dus niet.

Bekijk hieronder de foto voor een impressie van het huidige aanzicht. Deze website houdt je op de hoogte van de nieuwbouwplannen.

Op deze locatie verrijzen 17 luxe woningen. Foto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts