Dit wil je weten over de 48 sociale huurappartementen op Duin en Bosch

Een impressie van de sociale huurwoningen. Afbeelding: aangeleverd

In het najaar van 2023 worden op landgoed Duin en Bosch in Castricum 48 sociale huurappartementen opgeleverd. In dit artikel lees je alle relevante informatie over die woningen, waaronder de huurprijzen, voorzieningen en voorrang voor bestaande SVNK-huurders.

Sociale huurappartementen Duin en Bosch

Op het bosrijke terrein van Duin en Bosch legt de aannemer de laatste hand aan twee appartementencomplexen met totaal 48 woningen. De bouw is in augustus 2022 gestart, de oplevering staat gepland voor dit najaar. Een exacte datum is op moment van schrijven nog niet bekend.

De sociale huurappartementen op Duin en Bosch behoren tot het portfolio van Kennemer Wonen en zijn straks te huren via SVNK. Wie een sociale huurwoning zoekt, gebruikt het SVNK-programma om het aanbod te bekijken en te reageren. In SVNK zie je ook je positie op de lijst van geïnteresseerden – de vraag naar sociale huur is immers veel groter dan het aantal beschikbare woningen.

Voorrang voor 55+

Met 48 nieuwe appartementen ontstaat er wat meer ruimte op de sociale markt. Goed om te weten is dat de appartementen op Duin en Bosch bedoeld zijn om de doorstroming te in de sociale huur bevorderen. Wat concreet betekent dat een specifieke doelgroep voorrang krijgt bij het aanvragen van een nieuwbouwappartement.

sociale huurappartementen duin en bosch
Een impressie van de nieuwbouw. Afbeelding via Kennemer Wonen

Huurders bij Kennemer Wonen in de gemeente Castricum vanaf 55 jaar krijgen voorrang, mits zij een ‘sociale (eengezins)woning waarbij de slaapkamer op een andere verdieping ligt dan de badkamer, keuken en woonkamer. Of een appartement die (dat, red.) alleen bereikbaar is met trap.’ Kennemer Wonen geeft aan dat huurders van 65 jaar of ouder als eerste voorrang krijgen.

Die voorrang voor oudere mensen is alleen bij de eerste verhuring, maakt Kennemer Wonen duidelijk. ‘Als de eerste bewoner de huur opzegt, wordt het appartement opnieuw verhuurd, zonder deze specifieke voorrangsregeling.’ De nieuwbouw op Duin en Bosch is daarom géén seniorenbouw, aldus de woningcorporatie. Door eenmalig voorrang te geven aan senioren met een woning, hoopt Kennemer Wonen dat zij doorstromen naar de appartementen. Er komen dan reguliere (sociale huur)woningen vrij waar bijvoorbeeld een gescheiden moeder met twee kinderen in kan wonen. Of een jong stel dat graag een tuin wil.

Huurprijzen vanaf 647,19 euro

De twee appartementencomplexen op Duin en Bosch hebben respectievelijk 22 en 26 woningen. Alle woningen hebben drie kamers, waarmee een woonkamer en twee slaapkamers bedoeld worden. Uiteraard hebben de woningen ook een toilet, badkamer en keuken. De woningen zijn niet direct af: inbouwapparatuur in de keuken, raambekleding en een vloer moet je bijvoorbeeld zelf regelen. De appartementen verschillen in grootte, van circa 62 vierkante meter tot circa 74 vierkante meter. Een groter appartement heeft een hogere maandelijkse huurprijs.

Die huurprijs is 647,19 euro per maand of 784,06 euro per maand. Let op: dit is de kale huurprijs. Je betaalt apart voor de schoonmaak, het stroomverbruik van algemene ruimtes en de zogeheten EPV-vergoeding. Kennemer Wonen brengt deze Energieprestatievergoeding in rekening om de investeringen in duurzame voorzieningen zoals isolatie en zonnepanelen terug te verdienen. De EPV is – afhankelijk van het appartement op Duin en Bosch – tussen de 73 en 120 euro per maand. Volgens Kennemer Wonen is de energierekening van zo’n appartement zonder gasaansluiting minimaal. Je betaalt niet voor gas en naar verwachting niet tot nauwelijks voor stroom, omdat de woningen goed geïsoleerd zijn en zonnepanelen de eigen stroom opwekken. Uiteraard betaalt de huurder ook voor voorzieningen als water, internet.

Wie meer informatie wil over de 48 sociale huurwoningen op Duin en Bosch, vindt in deze verhuurbrochure (pdf) tekst, plattegronden, prijzen en details over de verschillende appartementen. Inschrijven voor een woning of doorstroomvoorrang aanvragen kan via de website van Kennemer Wonen.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts