Nieuwe kavels Zanderij Zuid in de verkoop, bouwstart nog onbekend

Een luchtfoto van het Kaptein Kaas-gebouw, via de gemeente Castricum

Er zijn acht nieuwe kavels te koop gekomen die onderdeel uitmaken van het nieuwbouwproject Zanderij Zuid in kavels. Het gaat om kavels waar vrijstaande woningen en een twee-onder-een-kapwoning zullen verrijzen. Voor een kavel – dus exclusief te bouwen woning – betaal je minimaal 491 duizend euro.

Verkoopmakelaar Teer noemt de kavels ‘riant’ en zet op zijn projectpagina alle relevante informatie voor potentiële kopers op een rij. Geïnteresseerden hebben tot 15 september 12:00 om zich in te schrijven voor een kabel. De toewijzing vindt plaats ‘op de beste voorwaarden’, oftewel gunning aan potentiële kopers die het aankoopbedrag bijvoorbeeld al op hun rekening hebben staan. Ervan uitgaande dat er meer geïnteresseerden dan kavels zijn – dat weet je natuurlijk nooit van tevoren. Teer informeert inschrijvers uiterlijk op 22 september met goed of slecht nieuws.

Prijzen Zanderij Zuid kavels

De acht kavels hebben een verschillend perceeloppervlakte (tussen de 437 en 654 vierkante meter) en verschillend bouwoppervlakte (tussen de 90 en 115 vierkante meter). Het bouwoppervlakte staat niet gelijk aan het woningoppervlakte, want de woningen krijgen naast de begane grond ook zeker één verdieping. En dus een groter woningoppervlakte op hetzelfde bouwoppervlakte. Voor het kleinste kavel betaal je 491 duizend euro. Het grootste kavel kost 828 duizend euro. De hele prijslijst is hier als pdf te bekijken/downloaden.

De twee-onder-een-kapwoningen verrijzen aan de Kramersweg, waar al verschillende bestaande huizen staan. Eén is net verkocht, waarbij een deel van het perceel is afgesplitst en als kavel is verkocht aan een inwoner van de gemeente. De vrijstaande kavels liggen aan het Slingerpad, een toekomstige straat op wat nu nog een stuk grond is. Deze situatieschets (pdf) geeft aan waar op de kaart de kavels liggen. Zoals je ziet, liggen ze in de buurt van het treinspoor.

Lees meer over de straatnamen (en hun betekenissen) van Zanderij Zuid

Goed om te weten is dat alle kavels inclusief makelaars- en notariskosten voor de koop en levering van de kavel komen, maar dat je voor veel andere zaken moet bijbetalen. De prijslijst legt uit voor wat allemaal. Het gaat onder andere om gemeentelijke leges vergunning, kosten voor de architect en aansluitkosten van water, elektra en riolering. Ook handig om te weten is dat elk kavel ruimte moet bieden aan twee onafhankelijke parkeerplaatsen – zodat bewoners op eigen terrein kunnen parkeren. Dat is vanwege de grootte van de kavels geen probleem, en vermoedelijk vinden alle kopers het ook prettig om hun auto op eigen terrein te kunnen parkeren.

Bouwstart nog onbekend

Stel dat je een kavel mag kopen. Wanneer kun je dan een woning laten bouwen door een aannemer? Dat is nog steeds onduidelijk. Teer schrijft in een e-mail aan geïnteresseerden: ‘Het vervolg van het project is nog niet bekend en we zullen u in een later stadium hiervan op de hoogte brengen.’ Mede daarom is het opvallend dat Teer de architect en huizenbouwer Barentsz aanraadt. Barentsz claimt niet langer dan 365 nodig te hebben tussen het schetsen van een woning en het overhandigen van de sleutel aan de eigenaar. Wanneer het zin heeft om te gaan schetsen, is nog niet duidelijk.

Op Zanderij Zuid verrijzen straks ook tientallen appartementen (in twee complexen) en andere typen woningen. Hier is nog nauwelijks informatie over bekend, laat staan wanneer de bouw moet beginnen. Mogelijk start de bouw van vrijstaande woningen op al eerder verkochte kavels als eerste.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts