Glasvezel van E-Fiber in Castricum dichterbij: hoofdcentrale staat

E-Fiber glasvezel hoofdcentrale Castricum
De plaatsing van het glasvezelverdeelstation van E-Fiber in Castricum. Foto: Sicco de Jong

De introductie van glasvezelinternet van E-Fiber in Castricum komt dichterbij na de plaatsing van de benodigde hoofdcentrale. Die staat aan de Walingstuin, tussen de achtertuinen van woningen en een basisschool.

De hoofdcentrale van E-Fiber heet ook wel de citypop en is essentieel om glasvezelinternet in de gemeente te realiseren. Het gebouw dient namelijk als hoofdstation voor de hele gemeente en werkt samen met zes kleinere glasvezelgebouwen die verspreid in de gemeente geplaatst worden.

Hoofdcentrale van E-Fiber in Castricum

De hoofdcentrale van E-Fiber is geplaatst aan de Walingstuin 43 in Castricum, tussen de achtertuinen van rijtjeshuizen en een bassischool. De locatie is gemeentegrond. E-Fiber heeft een overeenkomst voor recht van opstal afgesloten en andere afspraken op papier gezet.

De zes kleinere gebouwen van E-Fiber sluiten ieder een paar duizend huishoudens aan op glasvezelinternet. Deze website publiceerde onlangs exclusief de locaties van de zes glasvezelgebouwen in Castricum, Limmen en Akersloot.

Lees ook: internet via E-Fiber of Ziggo: de grootste verschillen uitgelegd

De gemeente maakte de locaties bekend omdat een lokale partij vragen stelde naar aanleiding van een interview dat deze website hield met E-Fiber. Het glasvezelbedrijf gaf in het interview aan niet van plan te zijn de locaties van de kleinere glasvezelgebouwen bekend te maken. Dat is namelijk niet verplicht. Ook de gemeente zegt zich niet geroepen te voelen om omwonenden te informeren. E-Fiber moet de kleinere glasvezelgebouwen nog plaatsen.

Begin 2024 glasvezel

E-Fiber legt sinds augustus glasvezelinternet aan in Castricum. Dat is een tijdrovende klus, want alle straten moeten open zodat aannemer BAM er glasvezelkabels in kan leggen. Daarna gaat de straat weer dicht. E-Fiber hoopt in het eerste kwartaal van 2024 de laatste woningen en bedrijfspanden aan te sluiten, zodat het daarna daadwerkelijk glasvezelinternet kan aanbieden in Castricum.

Wil je meer weten over glasvezel van E-Fiber? Check dan de overzichtspagina.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts