De Dorpsstraat gaat maximaal twee maanden motorvoertuigen weren

Dorpsstraat motorvoertuigen
Een deel van de Dorpsstraat tijdens de proef om motorvoertuigen te weren. Archieffoto door nieuwsuitcastricum.nl

De gemeente gaat de Dorpsstraat bij wijze van proef maximaal twee maanden afsluiten voor motorvoertuigen. Dat zou deze zomer al gebeuren, maar is uitgesteld vanwege de gevolgen van de coronacrisis. De sluiting is nu gepland voor februari/maart of maart/april.

Dat staat in een brief (pdf) die de gemeente naar ondernemers en omwonenden gestuurd heeft.

Meningen zijn verdeeld

Het doel van de afsluiting is de doorstroming van de straat verbeteren en fietsers meer ruimte geven. Niet iedereen gelooft erin. Betrokken partijen discussiëren al een tijd over de details van de afsluiting. Deze website hoort van meerdere winkeliers en horecaondernemers dat ze bang zijn dat de afsluiting van de Dorpsstraat voor motorvoertuigen gaat leiden tot minder klanten. Andere ondernemers zijn wél enthousiast over de afsluiting.

Vier ideeën bedacht

De gemeente heeft vier ideeën (pdf) voor de afsluiting bedacht. Je kunt op 5 en 6 januari via een Zoom-videovergadering meediscussiëren over welke het moet worden. Wil je je mening geven? Meld je dan uiterlijk 21 december aan via pilotdorpsstraat@debuch.nl. Het maakt niet uit waar je in Castricum woont.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts