FC Castricum en Helios in de clinch met gemeente over kunstgras

kunstgras

Voetbalclub FC Castricum en korfbalvereniging Helios liggen met de gemeente Castricum overhoop over al dan niet beloofd kunstgras voor nieuwe sportvelden.

De gemeenteraad beslist op 11 maart of het nieuwe zwembad van Castricum op veld 5 van voetbalclub FC Castricum gebouwd zal worden. Het college van Burgemeester & Wethouders hoopt van wel; het sprak eind januari de voorkeur uit voor het FC Castricum-terrein.

FC Castricum wil kunstgras

FC Castricum en korfbalvereniging Helios stonden ook positief tegenover een zwembad op veld 5, mede omdat ze dachten gecompenseerd te worden voor het opofferen van een sportveld. De sportclubs hebben nu natuurgrasvelden en willen die – op kosten van de gemeente – vervangen door een kunstgrasveld voor voetbal en twee kleinere kunstgrasvelden voor korfbal.

Wethouder: geen beloftes gedaan

Dat leek in kannen en kruiken, maar na uitspraken van verantwoordelijk wethouder Ron de Haan twijfelen de clubs. De Haan vertelde de gemeenteraad namelijk dat er geen beloftes zijn gedaan en dat de gemeenteraad moet besluiten of de clubs ‘kunstgrascompensatie’ krijgen. Dat laatste klopt; een wethouder kan dit niet zomaar beslissen. Onder andere omdat het een grote gemeentelijke uitgave zou zijn.

Gesprek zonder voortgang

De sportclubs hebben op 4 maart met De Haan gesproken. Deze website belde daarna even met FC Castricum-vicevoorzitter Peter van Splunter. Hij geeft aan dat de partijen na een uur praten niet dichter tot elkaar gekomen zijn.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts