Carter Castricum is dicht en staat te koop

carter castricum te koop
Restaurant Carter. Archieffoto: Rens Blom / nieuwsuitcastricum.nl

Restaurant Carter aan de Dorpsstraat in Castricum staat te koop. De zaak is al maanden dicht, volgens de manager door een personeelstekort. De eigenaar van Carter is ook de uitbater van het naastgelegen restaurant Tasca, dat deze week in de verhuur is gezet. Ook vanwege een tekort aan personeel.

Carter is begin 2022 geopend, maar is nooit zeven dagen per week geweest omdat de manager onvoldoende personeel wist aan te trekken. In 2023 liep het aantal openingsdagen verder terug van drie naar twee, en in de zomervakantie sloot het restaurant compleet. De manager beloofde in september te heropenen, maar in de praktijk bleek dat alleen bij dorpsevenementen als een bokbiertocht en bij besloten feesten. Eind oktober sprak deze website voor het laatst met de manager, die toen niet meer durfde aan te geven wanneer de zaak zou heropenen.

Carter in Castricum te koop

Nu blijkt dat de eigenaar – niet te verwarren met de manager – Carter in Castricum onlangs te koop heeft gezet. Een verkoopadvertentie geeft aan dat de eigenaar 97.500 euro wil voor de inventaris en goodwill; de (onzichtbare) meerwaarde van een horecazaak. Goodwill lijkt Carter niet te hebben, want de zaak heeft maar kort bestaan en was nauwelijks open. De vraagprijs van bijna een ton is volgens de makelaar vooral toe te schrijven aan de complete verbouwing van het restaurant, die ruim twee ton gekost zou hebben.

Wie 97.500 euro kan en wil neerleggen voor het restaurant is er nog niet. De toekomstige horecaondernemer dient rekening te houden met een maandelijkse huur van tweeduizend euro exclusief btw, en exclusief contracten voor gas, water, licht en meer. De huidige huurovereenkomst loopt nog zeven jaar.

Boven de onderneming zijn twee appartementen te vinden, de ingang van die appartementen bevindt zich aan de achterkant van het pand. Eén van die appartementen is te huren, á 930 euro per maand.

Volgens de manager zijn er ‘af en toe’ gegadigden voor Carter, maar heeft het nog niet tot een koper geleid.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts