Ron de Haan uit Castricum lijkt wethouder in Wijdemeren te worden

Ron de Haan
Ron de Haan. Foto: gemeente Castricum

Ron de Haan, al jaren actief in de lokale politiek van Castricum, is voorgedragen als wethouder van Wijdemeren. Deze gemeente ligt op een uur rijden van Castricum. De gemeenteraad van Wijdemeren besluit op 13 april of De Haan de baan krijgt.

De Haan bevestigt na berichtgeving van het Noordhollands Dagblad tegenover deze website dat hij is voorgedragen, maar wil er verder niets over kwijt. ‘Over een week weten we meer’, luidt zijn antwoord op vragen of hij in Castricum wil blijven wonen en of hij al een moment in gedachten heeft om – als alles goed gaat – afscheid te nemen van de Castricumse politiek. Als raadslid, vervolgens vier jaar wethouder en sinds mei 2022 weer raadslid namens De VrijeLijst zit De Haan al vele jaren in de lokale politiek. Sinds het neerleggen van zijn functie als wethouder – in het nieuwe Castricumse college was geen plaats voor hem – zoekt de Haan een nieuwe baan.

Toch niet naar Vlieland

In september leek de politicus een nieuwe baan gevonden te hebben als één van de twee wethouders op het eiland Vlieland. Daar keek hij naar uit, zei hij destijds tegen deze website. Maar toen bleek dat hij zijn woonruimte op Vlieland moest delen met de andere wethouder, besloot de Haan toch van de baan af te zien.

Ron de Haan namens Wijdemeren?

Nu ligt er een nieuwe kans om wethouder te worden, en wel van Wijdemeren. Deze gemeente ligt meer in de buurt van Castricum en zoekt een nieuwe wethouder omdat er een wegens ziekte gestopt is. Het college van Wijdemeren is positief over de Haan als nieuwe wethouder en vraagt de gemeenteraad om hem de baan te verlenen. En in dat geval ook om een ontheffing te verlenen zodat de Haan – als hij dat wil – in Castricum (Bakkum om precies te zijn) mag blijven wonen.

De gemeenteraad van Wijdemeren besluit hier als gezegd op 13 april over. Als de Haan wethouder van Wijdemeren wordt, moet hij volgens de wet direct afstand nemen van zijn zetel in de Castricumse gemeenteraad. Een ander persoon binnen De VrijeLijst mag zijn zetel dan overnemen. Mogelijk doet Tim de Heer dat, de naam die de Haan noemde toen hij wethouder op Vlieland leek te worden.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts