Exclusief: plan voor 20 huurappartementen aan de Willem de Zwijgerlaan

appartementen willem de zwijgerlaan
Een impressie van het complex, via Melo Bouw

Aannemer Melo Bouw is voornemens om twintig appartementen te bouwen aan de Willem de Zwijgerlaan in Castricum. Op die plek staat nu autogarage van Riet. Melo Bouw heeft een Omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente en is in afwachting van goedkeuring.

Van garage naar appartementencomplex

Deze website schreef twee weken geleden over de ingediende Omgevingsvergunning, die zwart-op-wit 21 appartementen noemt. Een foutje bij het indienen, want het zijn er twintig. Dat zegt de aannemer deze week in gesprek met nieuwsuitcastricum.nl. Het complex met ondergrondse parkeergarage moet verrijzen op het perceel waar al tientallen jaren een autogarage staat. Die garage gaat dan tegen de vlakte – aan een voorspelling wanneer wil Melo Bouw zich niet wagen omdat het bouwproject zich in de vergunningsfase bevindt. Die fase kan maanden duren. Eventuele bezwaren van omwonenden kunnen het project verder vertragen tot blokkeren. Garage van Riet kan het pand in ieder geval tot de sloop blijven gebruiken, aldus de aannemer.

Appartementen Willem de Zwijgerlaan
Een impressie gezien vanuit de Willem de Zwijgerlaan. Afbeelding via Melo Bouw

Appartementen Willem de Zwijgerlaan

Als de gemeente instemt met de bouw, wil de aannemer twintig appartementen bouwen en die verhuren. Er komen dus géén koopappartementen. De appartementen moeten verrijzen op de begane grond, een eerste verdieping en een tweede verdieping. Ze krijgen een tuintje of balkon. De grootte van de appartementen gaat sterk verschillen en de huurprijzen dus ook. Zes appartementen gaan in de categorie sociale huur vallen, want de gemeente verplicht dertig procent sociale huur bij nieuwbouw. De kleinste appartementen worden sociale huur en bieden minimaal 55 vierkante meter woonoppervlakte, bevestigt Melo Bouw in gesprek met nieuwsuitcastricum.nl.

In de kelder van het appartementencomplex moet een parkeergarage komen. De parkeergarage gaat ruimte bieden aan 23 auto’s en krijgt de inrit aan de Willem de Zwijgerlaan. Er komt geen extra parkeergelegenheid op het perceel zelf. Op het perceel komen wel vrijstaande bergingen waar toekomstige bewoners bijvoorbeeld hun fietsen in kunnen stallen. De bergingen zijn niet zichtbaar op de huidige impressiebeelden.

appartementen Willem de Zwijgerlaan
De galerij van het complex op een impressie. Afbeelding via Melo Bouw

Anderhalf jaar bouwen

Bewoners van omringende rijtjeshuizen zijn voor de bouwvak, dus aan de start van de zomervakantie, per brief uitgenodigd voor een participatieavond. Op die avond (7 juni) toonden Melo Bouw en de verantwoordelijk architect het bouwplan en de impressiebeelden aan de omwonenden, die ook vragen en opmerkingen konden ventileren. Als de gemeente toestemming geeft voor het nog naamloze appartementencomplex, verwacht Melo Bouw na de sloop van de garage zo’n achttien maanden nodig te hebben voor de bouw. De daadwerkelijke oplevering lijkt hiermee op zijn vroegst begin 2026 plaats te vinden.

Lees verder over het plan om 215 appartementen bij winkelcentrum Geesterduin te bouwen.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts