Advertentie van Duynpark in Castricum levert klachten over de prijzen op

Duynpark Castricum prijzen
Een impressie van Duynpark. Afbeelding: duynpark-castricum.nl

Op landgoed Duin en Bosch start volgend jaar de bouw van een luxe wooncomplex met de naam Duynpark. Een appartementencomplex met 48 woningen voor vijftigplussers die tussen de 625 duizend en 1,8 miljoen euro kosten. Dat komt neer op zeven- tot achtduizend euro per vierkante meter, want de appartementen zijn tussen de 79 en 260 vierkante meter groot. De hoge prijzen van Duynpark in Castricum leiden tot klachten van Facebook-gebruikers en lezers van deze website.

‘Goed nieuws!’

De verkoop lijkt nog niet te vlotten. Waar er voor goedkopere en middenklasse woonprojecten veel meer aanmeldingen dan woningen zijn, adverteert Duynpark op Facebook dat de verkoop gestart is. Twee weken publiceerde de projectontwikkelaar een blog getiteld ‘Goed nieuws!’ op de website, met de mededeling dat ‘de eerste bouwnummers zijn verkocht.’ Hoeveel appartementen er op dit moment verkocht zijn, is deze website niet duidelijk.

Een uitsnede van de Facebook-advertentie van Duynpark

Facebook-gebruikers klagen over de prijzen van Duynpark in Castricum

De Facebook-advertentie lijkt bedoeld om de verdere verkoop aan te jagen. Of dat lukt kan deze website niet zeggen, wel dat de beeldvorming negatief is. Onder de advertentie zijn namelijk tientallen negatieve smiley’s geplaatst en slechts enkele duimpjes omhoog. Bovendien reageren tientallen mensen met negatieve reacties, die vrijwel allemaal over de hoge verkoop- en serviceprijzen gaan. Toen deze website medio mei schreef over de prijzen van Duynpark, reageerden al meer dan twintig lezers ontstemd over de prijzen.

De betreffende Facebook-advertentie inclusief reacties is via deze link te bekijken. Voor het gemak heeft deze website ook een schermafbeelding gemaakt van een selectie opmerkingen en die aan dit artikel toegevoegd.

Bouw start volgend jaar

De hovenier start ‘op korte termijn’ op Duin en Bosch met het kappen van een aantal bomen die plaats moeten maken voor de nieuwbouw. De bouw van het appartementencomplex moet in het eerste kwartaal van 2023 starten. De oplevering staat gepland voor eind 2024.

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts