Regio Alkmaar wil duizend flexwoningen bouwen, de vraag is wáár

flexwoningen regio Alkmaar
Flexwoningen in aanbouw op de Puikman in Castricum. Archieffoto: Rens Blom/nieuwsuitcastricum.nl

De regio Alkmaar zegt de komende jaren duizend flexwoningen te bouwen. Castricum maakt onderdeel uit van deze regio. Of Castricum ook flexwoningen krijgt en zo ja wanneer en hoeveel, is echter nog volstrekt onduidelijk. Dat blijkt uit navraag van deze website bij de gemeente Castricum.

De regio Alkmaar bestaat uit de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Oftewel de BUCH-gemeenten en Alkaar en Dijk en Waard. Dankzij extra budget van het Ministerie van Binnenlandse Zaken kan de regio Alkmaar duizend flexwoningen bouwen. Er is ook een taskforce, een werkgroep, in het leven geroepen om dit project te realiseren.

Regio Alkmaar krijgt flexwoningen

Een ronkend persbericht meldt dat de regio Alkmaar ‘de komende jaren inzet op de realisatie van duizend flexwoningen.’ De regio Alkmaar gaat samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken een globale planning maken om tot de bouw van die woningen te komen, zegt Paul Slettenhaar als Castricumse wethouder van wonen.

Of Castricum ook daadwerkelijk flexwoningen krijgt en zo ja hoeveel, is op dit moment nog niet bekend. Dat maakt onderdeel uit van het onderzoek. Dat geldt ook voor de vraag wanneer de flexwoningen klaar moeten zijn. Een woordvoerder van de BUCH kan hier desgevraagd geen informatie over verstrekken.

Flexwoningen in Castricum

Flexwoningen zijn een goede tijdelijke maatregel om de grote woningnood terug te dringen, zo stelt de Rijksoverheid. Flexwoningen zijn relatief snel en goedkoop neer te zetten op onbenutte locaties en kunnen weggehaald worden als ze niet meer nodig zijn.

Volgens de overheid zijn flexwoningen interessant voor onder meer starters, statushouders, jonge gezinnen en inwoners die tijdelijk woonruimte nodig hebben. Die doelgroepen wonen ook in het complex van tientallen flexwoningen aan de Puikman, achter het treinstation van Castricum. Een deel van de bewoners klaagt al tijden over de staat van de flexwoningen, die eigendom zijn van Flexwonen-NH. Een petitie die de gemeente Castricum oproept om de samenwerking met het bedrijf Flexwonen-NH te verbreken is ruim vierduizend keer ondertekend. De burgemeester van Castricum nam de petitie onlangs in ontvangst.

De gemeente Castricum denkt er ook over na om het oude Rabobank-kantoor in het dorpshart te veranderen in flexwoningen. Die kunnen volgens de gemeente dan opvang bieden aan Oekraïense vluchtelingen, schreef deze website in juli.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts