Verkoop nieuwbouwproject Marelsdal in Castricum gaat laatste fase in

Marensdal verkoop
Een impressie van een inspiratiewoning. Afbeelding via Hopman Makelaars

De verkoop van de laatste twee kavels van het luxe nieuwbouwproject Marelsdal in Castricum is gestart. Op de kavels verrijzen straks vrijstaande villa’s in een bosrijke omgeving. Kopers dienen flink in de buidel te tasten.

Marelsdal is een kleinschalig project van tien kavels op landgoed Duin en Bosch, tussen de Zanderij en de Duinenboschweg. De twee overgebleven kavels kosten respectievelijk namelijk 810.000 en 995.000 euro vrij op naam. Bij dit bedrag is begeleiding voor de bouw van de villa’s inbegrepen. Wie het liever helemaal zelf doet, moet een afkoopsom van zestigduizend euro exclusief btw betalen voor gereserveerde projecturen door onder meer een architectenbureau.

De bouwkosten voor de woning zijn sowieso voor eigen rekening. Hoe hoog die worden, hangt af van het formaat en type villa dat je laat bouwen, vertelt Mark Bonne van verkoopmakelaar Hopman Makelaars desgevraagd aan nieuwsuitcastricum.nl. ‘Voor de inspiratiewoningen op de projectwebsite gaan we uit van bouwkosten tussen de 650 en 750 euro per kubieke meter.’

Bovenstaande en onderstaande afbeelding tonen enkele inspiratiewoningen. Zo kunnen de villa’s er dus uit komen te zien. De woningen krijgen een houtskelet, geen energierekening door nul-op-de-meter-maatregelen en moeten aan uiterlijke eisen voldoen.

marensdal verkoop
Een andere inspiratiewoning. Afbeelding via Hopman Makelaars

Woonoppervlak

De kavels zijn respectievelijk 791 en 1025 vierkante meter groot. Vastgelegd is dat op het ene kavel een woning van maximaal 115 vierkante meter mag komen. Op het grotere kavel mag een woning van maximaal 140 vierkante meter verrijzen. Kleiner mag in beide gevallen ook. De woningen moeten aan allerlei bouweisen voldoen, waaronder een maximale bouwhoogte en het bewaren van meters afstand tot de straat en buren. Ook moet elk huis minimaal twee parkeerplaatsen op eigen terrein krijgen.

Geen hoge schutting

Een hoge schutting in de tuin plaatsen mag niet. De ontwikkelaar plaatst een tachtig centimeter hoge erfafscheiding van kastanjehout, doorweven met een groenhaag. De erfafscheiding mag maximaal een meter hoog worden en ‘moet ruimte bieden aan klein wild om te passeren.’ De eerste twee jaar regelt de ontwikkelaar het onderhoud, daarna zijn de huizenbezitters verantwoordelijk.

Marelsdal verkoop bijna rond

De twee resterende kavels maken als gezegd onderdeel uit van totaal tien kavels. Zes zijn in de afgelopen maanden verkocht, volgens Bonne van Hopman Makelaars veelal via een loting omdat er veel interesse was. De prijzen van die kavels liepen – door de perceelgrootten – uiteen. Op twee andere kavels is een optie geplaatst – de verkoop is dus nog niet rond. Omdat de laatste twee kavels niet direct aan geïnteresseerden verkocht zijn, staan ze nu op Funda.

marensdal verkoop
De tien kavels van Marelsdal. Afbeelding via Hopman Makelaars

De bouw van de tien woningen kan al in november starten, mits de vergunningen rond zijn. De ontwikkelaar schrijft op de projectwebsite 365 dagen nodig te hebben om van een definitief ontwerp en omgevingsvergunning tot sleuteloplevering te komen. Wat zou betekenen dat de eerste woning later in 2024 opgeleverd kan worden.

De oplevering van Marelsdal stond al veel eerder op de planning. De vertraging is te wijten aan verschillende redenen, waaronder een door een omwonende aangespannen rechtszaak tegen het nieuwbouwplan en stikstofberekeningen. Het plan stelde de bouw van elf woningen voor, maar bovenstaande afbeelding toont maar tien kavels. Dat komt volgens makelaar Bonne omdat kavel zeven eigenlijk twee kavels zijn, waar de eigenaar één woning op gaat bouwen. ‘Het plan is nog steeds elf kavels, maar we gaan nu uit van tien woningen.’

Wil je elke zondag een gratis e-mail ontvangen met alleen écht nieuws uit Castricum? Meld je hieronder aan.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts